HTML

21th Century Gamers

Ez a blog a játékok szeretetéről szól, mert akárhány éves is vagy, JÁTSZANI JÓ! Nem törekszünk semmiféle dicsőségre, mindössze szórakozásból, hobbyból vezetjük a blogot, viszont természetesen minden egyes írásban a maximumot fogjuk nyújtani, hogy Neked, olvasónak a lehető legjobb élményt nyújtsuk! Most pedig nyomás játszani ! Felhívás: Amennyiben úgy érzed, van benned egy fikarcnyi tehetség az íráshoz, és lenne kedved csatlakozni, bátran írj egy emailt nekünk - sawacc@citromail.hu

Címkék

1999 (1) 2 (2) 2010 (1) 2011 (2) age (2) alan (1) bioware (1) champion (1) dragon (1) ea (1) empires (1) ensemble (1) fable2 (1) fight (1) games (1) horror (1) kaland szerepjáték (1) kings (1) lionhead (1) microsoft (2) molyneux (1) night (1) of (1) peter (1) remedy (1) sports (1) studios (1) wake (1) Címkefelhő

2011.07.19. 16:00 FeliCián

Fight Night Champion - Teszt

Fight Night Champion

 

 

 

Amikor belépek a ringbe, hirtelen csend lesz úrrá az arénán. Velem szemben a világbajnok áll, aki arra készül, hagy alapos verést mérjen rám. Kezdődhet a harc a dicsőségért!

 

 

A Champion névre hallgató darab a sorozat 5. része, tovább halad az elődei által kitaposott sikeres úton.

Let's Fight!

A játékmenet az eddigi részekhez hasonlóan szinte kifogástalan. Amikor belépünk a ringbe tényleg olyan érzés vesz körül, mintha mi harcolnánk, köszönhetően az élettel teli környezetnek.A bokszolók bevonulása ugyanúgy történik mint a valóságban, zenével, füsttel és fényekkel, megteremtve a hangulatot.

A remek fizikának köszönhetően az ütéseknek erejük van, pontosan ott keletkeznek a sérülések, ahol az ütés ér, valamint az is látszódik, hogy melyik kezünket használjuk gyakrabban. Irányítás szempontjából kétféle opció van: az egyik az akciógombokkal, a másik pedig az analóg karral való irányítás. Az analóg karral véleményem szerint jobban és pontosabban lehet bevinni az ütéseket, de jelentős eltérés nincs a kettő között. Bármelyiket is részesítjük előnyben, a lényeg, hogy szinte az első perctől gond nélkül el fogjuk sajátítani a különböző ütések hatékony kombinációját.

Harc közben természetesen kifáradunk, ezért oda kell figyelni a Staminára. Nem szabad felesleges ütéseket küldeni a levegőbe, és ész nélkül rohamozni, hiszen ezektől jelentősen csökken az állóképességünk, és sokkal könnyebben bele tudunk szaladni egy hatalmas pofonba ami akár a vesztünket is okozhatja. Érdemes megfontoltan, taktikázva játszani, így elkerülhetjük a csúnya kiütéseket. Ha mégis legyengülnénk, akkor érdemes hátrálni és védekezni, egészen addig, amíg fel nem töltődik a staminánk.

 

 

 Bőségek Tárháza

A játékban több, mint 50 licenszelt bunyós kapott helyet, akik között olyan nagyágyúk is megtalálhatóak, mint Muhammad Ali, Mike Tyson, Sugar Ray Robinson, vagy a mostaniak közül Manny Pacquiao és a Klicsko fivérek.

Minden boxoló tökéletesen ki van dolgozva, a nevesebbek egyedi verekedési stílussal is rendelkeznek (Ali kifinomult, higgadt, stílusos taktikája, vagy Tyson hatalmas ütéseivel kombinált rohamozásai).

A helyszínek is teljesen rendben vannak, Vegastól kezdve Mexikón át Japánig nagyon sok helyen harcolhatunk.

 

 

 Are You Ready?

A legnagyobb újdonság természetesen a Champion mód, ahol a fiatal, fekete öklöző, Andre Bishop felemelkedését és bajnokká válását játszhatjuk végig. A sztori bár kissé klisés, ennek ellenére jól összerakott, ami nem kevés izgalmas és emberséges dolgot tartogat számunkra.

Az egyes harcok között fantasztikus átvezető videók vannak, amelyek egyértelműen tükrözik, hogy itt bizony profi munkáról van szó.

Ami különösen tetszett, hogy nem  minden esetben szimpla meccsekről van szó, hanem időnként nehezítéseket kapunk. Ilyen például az a rész, amikor harcosunknak felszakad a szemöldöke, és lehető legkevesebb ütéssel kell megúsznunk egy adott időszakot. A Champion mód kissé rövid, 3-4 óra alatt végigjátszható, ennek ellenére hatalmas piros pont a fejlesztőknek, hogy bekerült a játékba

A másik fontosabb játékmód a Legacy, ahol egy általunk létrehozott, vagy kiválasztott bunyósnak kell felépíteni lépésről a karrierjét.  A lényeg, hogy eleinte névtelen, fiatal bokszolóként indulunk, és sorra kell legyőznünk az ellenfeleket, így egyre előrébb jutva a világranglistán. A meccsekért természetesen pénzjutalom jár, így egyre újabb és jobb helyeken bokszolhatsz és tréningezhetsz.

Ami a legnagyobb hibája, hogy unalmas és fantáziátlan, a meccsek pedig eleinte mindenféle izgalmat nélkülöznek. Egyszerűen semmi olyan nincs benne ami hosszabb távon lekötne, pláne egy ilyen remek Champion mód után.

A következő részben mindenképp újításokra szorul a Legacy.

Végszó

 A játék grafikailag közel áll a tökéleteshez. A bokszolók mimikája és mozgáskoordinációja egyedülálló a sportjátékok terén, még olyan apróságokra is figyeltek a készítők, hogy gyorsabb mozgás esetén a nadrág is valósághűen mozogjon!

Hangok terén is jól teljesít a játék. A szinkronhangok kivétel nélkül jól illenek az adott karakterhez, és kellő beleéléssel is játsszák a szerepüket. A soundtrackbe se nagyon lehet belekötni, annak ellenére sem, hogy néhány gyengébb szám is helyet kapott, hiszen a lassabb számoktól kezdve a kőkemény hiphopig minden megtalálható a palettán.

A Legacy mód unalomba fulladó játékmenetét leszámítva csak apróbb hibák vannak a játékban: a kommentár lehetett volna egy kicsit változatosabb is, valamint néhol kicsit zavaró a kameraállás, de ez már csak szőrszálhasogatás.

A Fight Night Champion egy minden tekintetben remekül sikerült játék, tökéletesen továbbviszi  elődjei kiváló hagyományait. A bokszrajongók számára kihagyhatatlan darab, de a szimplán szórakozásra vágyó játékosoknak is ajánlom, hiszen már csak Andre Bishop filmbe illő története miatt is érdemes beszerezni, nem beszélve a számtalan további lehetőségről, amelyeket mindenképp ki kell próbálni!

 

 

Pro

  + Lenyűgöző Champion Mod, fantasztikus átvezetőkkel

+        Igazi bokszmeccs hangulat

+         Közel tökéletes grafikai megvalósítás

+         Szinte minden tekintetben vérprofi munka

 

Kontra

-         Hosszútávon unalmas Legacy Mod

-         Néhány helyzetben zavaró kameraállás

-         Apróbb akadozások

 

Grafika: 94%

Zene:  88%

Játékélmény:  92%

Összérték:  92%

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: night fight ea champion 2011 sports


A bejegyzés trackback címe:

https://21thcgamers.blog.hu/api/trackback/id/tr603080494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása